Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • Sistem İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Primetta, Anja K." seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Yükleniyor...
    Küçük Resim
    Öğe
    Phenolic compounds and antioxidant capacity in different-colored and non-pigmented berries of bilberry (Vaccinium myrtillus L.)
    (Elsevier Science Bv, 2017) Çolak, Nesrin; Primetta, Anja K.; Riihinen, Kaisu R.; Jaakola, Laura; Gruz, Jiri; Strnad, Miroslav; Ayaz, Faik Ahmet
    Bilberries and their products are popular worldwide and represent a very interesting source of dietary antioxidants. Berries of eight different-colored and non-pigmented bilberry (Vaccinium myrtillus L.) samples from Finland were evaluated in terms of antioxidant capacity and total phenolic compounds (range, 220.06 - 3715.21 mg/100 g dw) and total monomeric anthocyanin (range, 206.18 - 867.52 mg/100 g dw) contents. Delphinidin (range, 5915.93-18108.39 mu g/g dw) was the major anthocyanin moiety, while sinapic acid was the major phenolic acid in the free form (range, 0.01 - 6.06 mu g/g dw), and p-coumaric acid in the ester (range, 26.39 - 110.78 mu g/g dw), glycoside (range, 15.83 - 57.73 mu g/g dw) and ester-bound (range, 2.32 - 14.20 mu g/g dw) forms. The white colored berry samples did not contain any anthocyanins, but the colored berries did contain them. Antioxidant capacity was much higher in colored (pink to blue/black) berry samples than in the white sample, and it was more related to the total phenolic concentration rather than to the anthocyanin concentration. This is the first time that these different-colored berry phenotypes of bilberry (V. myrtillus L.) have been analyzed within the same study.

| Düzce Üniversitesi | Kütüphane | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Düzce Üniversitesi, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Düzce, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim