Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • Sistem İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Kurt, Aynur" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Yükleniyor...
    Küçük Resim
    Öğe
    Nutrient profiles of the hybrid grape cultivar 'Isabel' during berry maturation and ripening
    (Wiley, 2017) Kurt, Aynur; Torun, Hülya; Çolak, Nesrin; Seiler, Gerald; Ayaz, Sema Hayırlıoğlu; Ayaz, Faik Ahmet
    BACKGROUND: The hybrid grape cultivar 'Isabel' (Vitis labrusca x V. vinifera) is widely grown in the Black Sea region of Turkey and constitutes an important part of the diet of its inhabitants. Phenological and ampelographic studies of the grape have previously been performed, but there are no data concerning nutrient composition. Its nutrient content needs to be investigated to ascertain its potential economic and nutritional uses in the region. RESULTS: The concentrations (range, g kg(-1) fresh weight) of major soluble sugars (fructose 2.08-79.70; glucose 3.71-66.74) increased and those of organic acids (tartaric acid 0.05-6.60; malic acid 2.38-9.92) decreased in the skin and pulp during ripening. The major fatty acid was linoleic acid in the skin (50.13), pulp (18.11) and seed (704), while the main minerals (dry weight) were potassium (2.70-19.70), followed by phosphorus (0.53-3.40) and calcium (0.42-5.90) in the parts. CONCLUSION: Berry maturation and ripening significantly influenced the concentrations of sugars and organic acids the most in the skin and pulp, but did not significantly affect the concentrations of fatty acids and minerals in the 'Isabel' grape. Our findings also suggest an optimal harvest time in terms of levels of the nutrients. (C) 2016 Society of Chemical Industry

| Düzce Üniversitesi | Kütüphane | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Düzce Üniversitesi, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Düzce, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim