Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • Sistem İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Korcan, Safiye E." seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Yükleniyor...
    Küçük Resim
    Öğe
    Türkiye'de Yetişen Üç Ahlat Türünün Arbutin İçeriğinin Değerlendirilmesi
    (2020) Kayhan, Rukiye; Bulduk, İbrahim; Korcan, Safiye E.; Şelli, Emrah; Kargıoglu, Mustafa
    Armut (Pyrus spp.) Dünya çapında en önemli meyvelerden biridir. Pyrus cinsi, Rosaceae ailesinin Pomoideae altailesine aittir. Pyrus türlerinin farklı organları farklı oranlarda arbutin içerir. Arbutin birçok tıbbi bitkide bulunanve doğal olarak oluşan glikozittir. Arbutin, Lamiaceae, Ericaceae, Saxifragaceae ve Rosaceae gibi farklıfamilyalardan gelen farklı bitki türlerinde bulunur. Tirosinazı önleme kabiliyetinden dolayı beyazlatıcı bir maddeolarak kullanılır. Bu çalışmanın amacı, Afyonkarahisar ilinde yetişen Pyrus Species (PEL (PEL), PAM (PAM)ve PAN (PAN)) 'nin arbutin içeriğini tespit etmektir. Örnekler oda sıcaklığında onbeş gün boyunca kurutuldu.Tüm yabani pyrus türlerinin arbutin içerikleri, ters faz HPLC ile belirlendi. UV dedektörü ile donatılmış birAgilent 1260 HPLC sistemi üzerinde miktar tayini yapılmıştır. Bir C18 (5 um, 250 mm x 4.6 mm) analitik kolonkullanıldı. Mobil faz% 93 deiyonize su ve% 7 metanoldü. İzokratik elüsyon, 1 mL / dak akış hızında kullanıldı.Kolon sıcaklığı 25 ° C'de tutuldu ve tespit dalga boyu arbutin için 280 nm'de ayarlandı. Analitik yöntem, ICHQ7A Kılavuzuna göre doğrulandı. Çalışmamızın sonuçları üç pyrus türünün de arbutin içerdiğini göstermiştir.Yaprakların arbutin içeriği, üç yabani armutun meyvelerinden daha yüksektir. Her üç türün de yapraklarındayüksek oranda arbutin içeriği bulunmuştur. PAN, diğer türlerden daha yüksek oranda arbutin oranına sahiptir(Yaprak: 21,23 mg / g. Dal: 8,92 mg / g. Meyve: 0,81 mg / g).

| Düzce Üniversitesi | Kütüphane | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Düzce Üniversitesi, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Düzce, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim