Uzun, HakanSarı, İlyasGüneş, CemalettinKocabay, KenanŞenses, Dursun AliKandiş, Hayati2020-04-302020-04-3020131306-00151308-6278https://app.trdizin.gov.tr/makale/TVRZMk1EVTVPUT09https://hdl.handle.net/20.500.12684/2096Deli bal zehirlenmesi Türkiyenin Karadeniz Bölgesinde görülen bir durumdur. Bu zehirlenmenin nedeni, bölgedeki dağlarda doğal olarak yetişen Rhododendron ponticum bitki türünün nektarından elde edilen balda bulunan, grayanotoksin diye bilinen toksinden kaynaklanır. Burada, bal yedikten sonra kan basıncı düşüklüğü ve bradikardi nedeniyle gelişen halsizlik ve baş dönmesi yakınmaları ile acil servise getirilen 15 yaşındaki bir erkek çocuk sunuldu. (Türk Ped Arfl 2013; 48: 53-4)Mad honey poisoning is a well known condition in the Black Sea Region of Turkey. The cause of the poisoning is the toxin known as grayanotoxin found in honey obtained from the nectar of Rhododendron ponticum species growing naturally on the mountains in the region. Here in we presented a 15-year-old boy was brought to the emergency department with weakness and dizziness due to bradycardia and hypotension after eating mad honey.trinfo:eu-repo/semantics/openAccessPediatriDeli bal zehirlenmesine bağlı bradikardi ve hipotansiyon gelişen çocuk olgusuA child with bradycardia and hypotension related to mad honey intoxicationArticle4815354