Uçar, ErsinDilik, TuncerKurtoğlu, Ahmet2024-12-282024-12-2820172147-3455https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/380428https://dergipark.org.tr/tr/pub/duzceitbd/issue/33124/364554https://hdl.handle.net/20.500.12684/17537Bu bildiride, mutfak mobilyasısektöründeki üretim ve projelendirme çalişmalari üzerindeki tüketicitercihlerinin öncelikleri incelenmiştir. nbsp;Bu kapsamda, tüketicilerin mutfak mobilyasindan olan beklentileri vetercihleri Türkiye’deki mutfak mobilyasi üreticileri üzerinde yapilmiş olanaraştirma sonuçlari çerçevesinde değerlendirilmiştir. Bu amaçla, 6 kriterin(özgün tasarım, temizlenebilirlik ve hijyen, imaj, güvenlik, standartlaşma vediğer faktörler) tüketici beklenti ve tercihleri üzerindeki öncelikleribelirlenmiştir. Bu çerçevede elde edilen bulgulara göre, öncelik sırasının;özgün tasarım, temizlenebilirlik ve hijyen, imaj, güvenlik, diğer faktörler(fiyat-ekonomiklik) ve standartlaşma şeklinde olduğu belirlenmiştir. Busonuçta, sektör işletmelerinin genellikle sipariş (proje) tipi üretimleçalışmasının etkili olduğu görülmektedir. Zira, işletmeler ürettikleri herprojeyi farklı ve özgün bir tasarım olarak tanımlamaktadır. Sonuç olarak,Türkiye mutfak mobilyası sektörünün, dünya mutfak mobilyası sektörü için trendbelirleyici konumdaki Almanya ve İtalya mutfak sektörlerindeki özgün tasarım veimaj önceliklerinden kısmen de olsa etkilenmekte olduğu görülmekte olup, mutfaksektörü için belirlenen tercihlerdeki öncelik sıralaması neden-sonuç ilişkisiiçinde açıklanmaya çalışılmıştır.trinfo:eu-repo/semantics/openAccessTürkiye mutfak mobilyası sektörüahşap mutfak mobilyasımutfak mobilyasından beklentilerTÜRKİYE MUTFAK MOBİLYASI SEKTÖRÜNDE TÜKETİCİ TERCİH ÖNCELİKLERİNİN BELİRLENMESİArticle63672678DergiPark: 364554